Vil du vide mere om en bil? Se blandt andet om den må køre i miljøzonerne

Derfor skal du skrive slutseddel, når du køber eller sælger en trailer

Som det gælder for alle andre typer køretøjer, så er det også ved køb eller salg af en trailer en rigtig god ide med en slutseddel, og det uanset om du handler med en ny eller en brugt trailer.

Det er en rigtig god idé at udarbejde en slutseddel, når du sælger eller køber en trailer, og det er det af flere årsager. Først og fremmest er det din sikkerhed for, at handlen er gået rigtigt til, hvis der skulle opstå uenigheder senere hen.

På samme måde kan du bruge en slutseddel som bevis over for politiet, hvis det viser sig, at den nye ejer ikke får ordnet omregistreringen i tide, og samtidig har det lidt svært med færdselsloven. Så hænger du ikke på de bøder, det måtte kaste af sig.

Slutsedlen er det dokument, du som sælger eller køber udfylder med informationer om traileren. Uanset om det er tale om en privathandel eller et køb via en forhandler, så er en slutseddel afgørende. I en privathandel står du og køber/sælger selv for at udfærdige slutsedlen, men handler du enten brugt eller nyt hos en forhandler, vil forhandleren have en slutseddel klar, som I sammen udfylder.

Det fremgår af en slutseddel til trailer

  • Hvem sælger og køber er (navne, CPR- eller CVR-numre og adresser)
  • Trailerens mærke og model
  • Hvornår traileren første gang og senest er indregistreret/omregistreret
  • Trailerens registreringsnummer
  • Hvilken pris er traileren er solgt for og dato for handlen
  • Hvornår traileren er/skal være omregistreret i den nye ejers navn

Derudover kan det fremgå af slutsedlen, om traileren er fri for gæld eller ej. Ligesom køber og sælger imellem sig kan have aftalt, at trailerens pris betales i afdrag. Endvidere findes der regler for, hvilke trailere der skal synes, og hvornår de skal det. Derfor er det en god idé at angive seneste synsdato på trailerens slutseddel.

Særlige synsregler i forbindelse med omregistrering af trailer

Det er ikke sikkert, at en trailer skal synes, når den skifter ejer. Men en grundigt udfyldt slutseddel vil kunne fortælle dig det. Helt konkret skal en trailer med en samlet vægt under 3.500 kilo synes ved omregistrering medmindre:

  • Den er importeret fra udlandet – så skal den til et registreringssyn
  • Den blev registreret første gang for under 5 år siden
  • Det er 5-10 år siden traileren blev indregistreret første gang, og det er under to år siden, at den sidst blev synet
  • Første registrering er sket for mere end 10 år siden, og traileren er synet inden for det sidste år

Mange steder på nettet findes fine slutseddelskabeloner til bilhandler, som også kan bruges til trailerkøb. Slutsedlen kan både udfyldes digital og/eller printes ud og skrives i hånden. Bare køber og sælger husker at skrive under – for det er i sidste ende de underskrifter, som bekræfter aftalen.

Når du køber trailer af en forhandler

Når du køber en spritny trailer – eller for den sags skyld en brugt trailer – af en forhandler, skal du være opmærksom på reklamationsretten. Den kan du som forbruger nemlig ikke fraskrive dig. Heller ikke selvom forhandleren får det skrevet ind i slutsedlen. Så er aftalen mellem jer nemlig ugyldig. Endelig skal du huske, at du altid har en garantiperiode, hvis traileren er helt ny, og du er den første ejer.

Andre har også læst

Mere end 57.000 dieselbiler bliver ramt - Er din en af dem?

Syn af bil

Periodiske afgifter